Omvänd kronologi!

Avslutning i SPF Baltzar bridgen

 

 

Avslutning med julbord för bridgespelarna. 
Maten från ICA Maxi smakade förträffligt 
och eftermiddagen var mycket gemytlig.

 Inger

Decemberpromenad 2018-12-11

Det var 17 st som gick en 3 km lång tipsrunda i Varamon. 

Det var som vanligt en klurig tipspromenad som Ann-Cathrine fixat till och som Ann-Katrin Nilsson vann på 10 rätt och utslagsfrågan om hur många röda novemberkaktusblommor Ann-Cathrine hade för ett par veckor sedan! Vädret var bra och alla var glada. 

Ann-Cathrine avtackades för 12 års värdefullt arbete med våra promenader med en flaska champagne.

Baltzar Hägglund skall också ha stort tack för att i många år troget ställt upp som allmänt behjälplig kökarl.

Robert

 

Månadsmöte 2018-12-11

 

 

 

Boulefest hos SPF Seniorerna Baltzar 2018-11-30

SPF Seniorerna Baltzars boulespelare har haft boulefest med 37 deltagare. Tre lottade omgångar spelades med mellanliggande förtäring. 

Fyra spelare hade 3 vunna matcher. Slutsegrare blev Ferenc C med tre vunna omgångar och poängskillnaden +36. 

Astrid administrerade tävlingen. Kycklingspetten köptes hos Mixum AB och saffranlängderna hos Lilla hem.

Robert

 

Årets sista Hjärnkoll 2018-11-26

Till årets sista Hjärnkollsaktivitet kom 17 medlemmar som var pigga på frågesport. Som vanligt avverkades 2 omgångar med 16 frågor i varje och Arne, Lena, Marianne och Sven vann den första efter en skiljefråga medan Irma, Siw och två Margaretor lyckades bäst på den andra. 

Alla lagen visste både vem som upptäckte penicillinet och vad firman Vestas producerar. Däremot gick alla bet på två av frågorna, nämligen den som gällde vilket år Sverige gick med i EU och den som gällde vilken konstnär som målat dels Verner von Heidenstam och dels Vännerna, ett grupporträtt kring Ellen Key. 
Den 28 januari blir nästa tillfälle att visa vad man kan eller passa på att lära sig något nytt. 

Astrid

Vandring 2018-11-20

En grupp Baltzarseniorer tog en promenad i Fålehagen. Traditionsenligt avslutades sammankomsten med en tallrik ärtsoppa i MAIF-baracken.

 

Möte för nya medlemmar

En träff för medlemmar, som tillkommit det senaste halvåret anordnades i mitten av november. Då medlemsinflödet inte varit så stort och då sjukdom dessutom drabbat några, så blev vi inte fler än ett tiotal. Över en kopp kaffe med gott bröd informerade vi om SPF både på riks- som lokalnivå. Särskilt gjorde vi reklam för våra olika aktiviteter. Nästa möte beräknas till våren 2019. 

Monica

 

Månadsmöte 2018-11-15

SPS seniorerna Baltzar i Motala har haft månadsmöte i Kulturakademins lokaler med ett 80-tal medlemmar. Inledningsvis berättade Annelie Pettersson från Seniorernas hälsocenter på Samuelsberg om deras aktiviteter.


Sedan berättade Sune Lindgren, ordförande i Sällskapet Tage Danielssons vänner om Tage Danielsson. Han berättade lite om Tages liv och läste och sjöng några av hans verk.
Det blev en trevlig eftermiddag i Tage Danielssons anda.

Margareta Ohlsson

Teaterresa till Stockholm 2018-11-01

En busslast SPF:are från Seniorerna Baltzar steg på bussen i Motala kl 13.30 för ett besök på Oskarsteatern i Stockholm och föreställningen Så som i Himmelen". 

Före föreställningen intogs gemensam middag och kl 01.30 var man nöjda och trötta åter hemma i Motala.

Robert

Vandring 2018-10-23

16 motionssugna SPF:are hörsammade en inbjudan till promenad i det fina oktobervädret. Kosan ställdes till Borensberg och Trädgårdstorpet för en vandring runt Lilla Långsjön.

Kafferasten tog man på en liten stenig udde i Lilla Långsjön. Promenaden uppmättes till 5 km.  
             Bildspel från promenaden

Robert

 

Månadsmöte 2018-10-18

SPF Seniorerna Baltzar i Motala har haft månadsmöte i Kulturakademins lokaler med ett 70-tal besökande medlemmar. Inledningsvis lämnades information från möte med Motala kommunala pensionärsråd (KPR) om Motala kommuns arbete med att förbättra de äldre kommuninnevånarnas situation och service. 

Därefter intogs scenen under cirka 45 min av trubaduren Kjell Barkman som med gitarrackompanjemang sjöng både egenkomponerade sånger och välkända visor. Traditionsenligt följde sedan kaffe och god smörgås.

 

Källa: Motala tidning

Hjärnkoll 2018-10-22

 I den senaste Hjärnkollsomgången deltog sex lag. Lena och Arne Drott drog det längsta strået i båda deltävlingarna, dock i hård kamp med Sven Ahldin och Margit Kinander i den andra. Där fick skiljefråga avgöra eftersom båda lagen hade 11 rätta svar på de 16 frågorna.  

Alla lagen visste att det är Tibern som flyter genom Rom men inget av lagen hade koll på vem som skrev boken som den klassiska filmen Den tredje mannen baseras på. Många förslag gavs men inte det rätta som är Graham Greene. 
Den 26 november är det dags igen -  gamla som nya deltagare hälsas välkomna!

Astrid

Höstfest i SPF-bridgen 2018-10-11

Vi var 34 SPF-bridgare  åt lunch och umgicks under en trevlig eftermiddag.

Inger 

 

Lunchträff 2018-10-03

SPF Baltzar har haft en lunchträff  den 3 oktober. på Restaurang  Vänner o Vin.
Det var 13  trevliga och hungriga Seniorer därav 2  nya medlemmar som intog en god lunch under trevlig samvaro.

Birgitta Sandqvist

 

Vandring 2018-09-25

 

På en hälig höstdag åkte 20 SPF Baltzarseniorer till Västanvik och promenerade. Terrängen krävde bitvis full uppmärksamhet, men alla klarade det med glans. Den vanliga kafferasten omgavs av vitmossa och solen värmde skönt. 

Länk till bilder och länk till filmsnutt.

Robert

Hjärnkoll 24 september 2018

Höstens första Hjärnkollsträff hölls som vanligt på Café Utsikten. 17 glada seniorer infann sig, däribland en nybliven medlem som alltså testade denna frågesportsform för första gången. Trivsamma lågmälta samtal hördes vid de sex borden medan tänkbara svar till de mer eller mindre kluriga frågorna dryftades.
Efter den första omgångens 16 frågor stod det klart att Birgitta, Marianne och Rosmari vunnit med 13 riktiga svar. Den andra omgången togs hem av Annci, Britt-Marie och Conny som hade 11 rätt av de 16 nya frågorna.
Alla lagen visste att Frederic Chopins födelseland var Polen och att Ludvig XIV kallades Kung Sol. Däremot var det inte något av lagen som hade koll på hur lång tolvfingertarmen är hos en vuxen människa, nämligen ca 25 cm. Som framtida minnesregel nämndes därför att den fått sitt namn för att den är lika lång som 12 fingrar är breda! (Bilden är klickbar)

Astrid

Månadsmöte 2018-09-20

SPF Seniorerna Baltzar i Motala hade höstens första inomhusmöte den 20 septem­ber i Kulturakademins lokaler i Motala. Över 70 medlemmar mötte upp och fick en rapport om det som hänt under som­maren och från den resa till Kroatien som en grupp med­lemmar just återvänt från. Vidare informerades om för­eningens kommande verksam­het, om den naturvandring som står närmast på program­met och om en förmånlig resa till Spanien under våren 2019.

Därefter visade Jan Berglund en liten del av sin stora samling av filmer från det gamla Motala. SPFarna fick se ett par unika smalfilmer som inte visats tidigare. Filmerna har gjorts av en då 15-årig filmentusiast. Vi fick under en halvtimme återse lummiga­ miljöer i Gamla Stan där gatorna var kantade av fina gamla hus och många popplar, men där många kvarter också var fyllda med gistna, slitna små stugor, förfallna uthus, sneda ruckel och utedass. Filmen gjordes före och un­der rivningen inför den stora ändring som då var beslutad. Därefter följde en kort film som visade uppbyggnaden av den stadsdel som vi känner i dag. 

Efter filmerna följde kaffe med god smörgås

Källa:Motala tidning

 

Kroatienresa 2018-09-12--09-19


En grupp från SPF Seniorerna Baltzar har varit på resa till Brela i Kroatien. Flera utflykter kunde göras och visas i bifogade bildspel. 

 

Länk till bildspel

 

Robert

 

Lunchträff 2018-09-05

SPF Baltzar har haft lunchträff den 5 septmber på Restaurang Wetternmagasinet. 

16 trevliga o hungriga Seniorer samlades för att inta en god Buffé, under tiden löstes alla världsliga problem. Dessutom pratades det mycket om den varma sommaren och den pågående goa värmen.

Janne Jacobson 

Förbundsmästerskapet i boule i Falkenberg 2018-08-25--26

SPF Seniorerna Baltzar deltog i årets FM med sju 3-mannalag, fem i mixed och två i dam. Den bästa placeringen var 15 av 76 deltagande lag. I det laget deltog Ferenc Csenyi, Haine Svensson och Gun-Britt Hamber. Länk till resultat

Vädret på lördagen var inte så bra men bättrade sig till söndagen. 

Robert

Upptaktsträff 2018-08-16

Årets upptaktsträff ägde rum i anslutning till Varvsbyggnaden ( länk ) i Gamla Motalaverkstadsområdet och ett 60-tal medlemmar deltog.

Föreningen hade av Intresseföreningen Motala Verkstad fått disponera utrustning och trädgårdsmöbler.

Korvgrillningen ersattes i år av korvkokning och traditionsenlig tipspromenad ordnades runt det närmaste kvarteret.

Bowlingsektionens terminsavslutning

Den 16 maj avslutades vårterminen för bowlarna. Som tradition i form av handicaptävling. 10 deltagare gjorde upp om segern på lika villkor.

Efter en jämn och hård kamp stod Raimo Lahio som knapp men välförtjänt segrare. Vi brukar inte dela ut priser utan det är äran vi kämpar om.

Ett flertal "omöjliga" spärrar klarades av med bravur och det blev också många strikes. Förutom kamp har vi roligt och gläds åt varandras framgångar liksom det ges tröst när det inte går bra. Dagen avslutades med smörgåstårtefest och vi ser fram emot att samlas igen den 5 september.

 Väntar på sin tur. Raimos fina svit med 9/ "förstördes" av en strike i 9:e rutan.

Efterfesten har börjat.


Text och foto: Thomas Lundqvist

Nationaldagen 2018

Nationaldagen 2018 firade SPF Seniorerna Baltzars boulespelare på planen i Råssnäs med sång och boulespel.


Bilden förstoras vid klickning

Robert

Seniorgala i Motala

Initiativtagare till Seniorgalan är Georgis Touma, som tackar alla pensionärer för att ha byggt upp samhället vi lever i. Galan turnerar runt på många orter i Sverige.
Representanter för styrelsen för SPF Seniorerna Baltzar var på plats på Seniorgalan den 30 maj för att presentera vår förening. Vi träffade ca 300 besökare under dagen och många visade intresse för SPF och kanske kan vara presumtiva medlemmar.
Deltagandet innebar ingen kostnad för oss förutom vårt engagemang och arbete. Det innebar ett gediget arbete före, under och efter galan. Baltzar Hägglund och Roger Sahlén gjorde det tyngsta arbetet.

Efter en svettig dag, ca 29 grader varmt, gick vi hem nöjda efter att ha "marknadsfört" vår förening. Eftersom vi kom in i bilden sent, så hann vi i nte engagera Boren och Tylöskog, men det kommer vi att göra nästa gång, som blir den 26 februari 2019.
Den 23 oktober i år blir det ett stort seniorevent, news55, på Convention Center (nya Folkets Hus) i Motala. Då ska vi vara med. Det gäller att marknadsföra oss, "den som inte syns, finns inte".

SPF-hälsningar

Iréne Carlsson 
ordförande

 

SPF Seniorerna Östergötlands DM i boule 2018-05-26


SPF Seniorerna Baltzar anordnade tillsammans med den lokala bouleklubben Boule von Platen distriktsmästerskapet i boule ute i Råssnäs. Baltzars ordförande Iréne Carlsson invigningstalade och delade ut priser till de tre främsta lagen efter avslutat spel.

Tyvärr hade Linköping ordnat eget mästerskap samma tid så spelare därifrån saknades helt. Men 51 glada boulespelare från fyra föreningar kom till start och fick spela på fina banor och med strålande sol. De tävlande uppmanades att tänka på hettan och dricka mycket vatten under dagen. 


Tävlingsformen var Monrad och samtliga lag fick spela tre matcher varefter slutspel vidtog för de åtta främst placerade. Ovanligt många åskådare syntes på bänkarna vid banorna och glädjande nog valde många långväga spelare att stanna och se på slutspelsmatcherna även om de fyra lagen i semifinalerna kom från hemmaföreningen.

Länk till resultatlista

 

Fler bilder i detta bildspel

Discogolf i Bondebacka 2018-05-25

Thomas Borén Motala Disc Golf förening tog emot 16 personer ifrån vår förening SPF Baltzar i Motala. Det var en mycket varm dag, så vi njöt av att få spela några hål i Bondebackas lummiga och skuggiga skog. Vi fick lite undervisning om material och spelsätt innan vi gick ut i grupper om tre för att spela de olika hålen.
Alla tyckte att det var både roligt, lärorikt och intressant att få erfara hur man spelar denna sport. Thomas avtackades och han hälsade alla välkomna tillbaka. Vem som helst kan åka upp till Bondebacka, försedda med en disc, och spela de nio hålen.


 Lotta B

 Vandring 2018-05-22

17 medlemmar vandrade på norra Omberg. Efter att ha parkerat bilarna vid Ommas borg gick vandringen söderut på en stig som så småningom gick ut på vägen som därefter följdes norrut. Kaffe intogs utefter vägen. Det blev en fin och trevlig vandring. 4,5 km i skog och på väg. Fåglarna kvittrade och vi pratade. 


Fler bilder i detta bildspel (länk)

 

Månadsmöte 2018-05-17

Ordförande hälsade en 50-hövdad skara fågelintresserade välkomna till vårens sista månadsmöte. Information lämnades om kommande promenad på norra Omberg. Tarja informerade om kommunens äldreplan (finns som bildspel på vår hemsida under "Aktuellt"). Höstens program är på gång och finns snart i brevlådorna.

Ord och bild överlämnades sedan till dagen föredragshållare Konny Hörberg. Han tillhör Ölands Ornitologiska Förenings styrelse, är guide på södra Öland och vid Tåkern. Han visade stort kunnande och engagemang vad gäller våra bevingade vänner och många åhörare lämnade kulturakademin mycket klokare än de kom.

 

 

Kassören genomförde därefter en inspirerad lottdragning och kaffe och smörgås avslutade sammankomsten.

 

Robert

 

SPF Seniorerna Östgötadistriktets Bridge DM

27 par deltog i årets bridge-DM där 36 brickor spelades med avbrott för lunch. 

Segrade gjorde Bo Kippel - Gunilla Hennings. 

 

 

 

Tre lag från Seniorerna Baltzar deltog med en femte plats som bästa placering. 

Länk till resultat.

Robert

Golfrunda 2018-05-03

Vad är väder - Inget hinder för SPF Baltzar. 
Idag startade vår golf för golfgruppen. 
16 tappra damer och herrar tog sig an de första 9 hålen. Trots det idoga regnet som kom in från ”västerhavet”kunde vi uppleva ett antal mycket fina slag så här tidigt på året. Nästa runda sker den 31 maj och då hoppas jag att våren är avslutad och sommaren har börjat. Ni 16 tappra, tack för att ni ställde upp, ingen tackade nej trots rapporten från SMHI. 

Sven

Stockholmsresa 2018-04-25

Tidigt på morgonen den 25 april embarkerade ca 45 medlemmar i SPF Seniorerna Baltzar en Vikingbuss för en resa till Riksdagshuset i Stockholm. Väl där togs vi emot av två av våra Östgötska riksdagsmän Andreas Norlén från Motala och Magnus Oscarsson från Ödeshög. Ett tydligt inslag var närvaron av säkerhetsvakter i och runt byggnaden och att komma in betydde samma säkerhetsprocedur som efter incheckningen på en flygplats.

Våra guider Andereas Norlén och Magnus Oscarsson

Vi blev uppdelade i två grupper och fick inledningsvis en verkligt fin historiebeskrivning av hur demokratin har utvecklats i Sverige och blev guidade runt i riksdagshuset, en mycket vacker byggnad. Vi hörde en stund på en debatt i Riksdagshusets kammare och fortsatte därefter vandringen genom dom mycket omfattande lokalerna. Vi blev undfägnade med en god lunch i Riksdagshusets restaurang innan vi avtackade våra värdar med var sin gåva.

Anderas Norlén föreläser i f.d. andra kammaren

 

Eftermiddagen var fri under några timmar före avfärd hem. Författaren till denna notis passade på att besöka Medeltidsmuseet som ligger strax bredvid Riksdagshuset. Där visas fynd från en omfattande arkeologisk undersökning som gjordes på 80- och 90-talet i samband med att ett underjordiskt parkeringshus skulle byggas för alla som arbetade i Riksdagshuset. Det visade sig vara den rikaste arkeologiska fyndplatsen i Sverige så det blev inget parkeringshus åt riksdagsmännen, det blev ett verkligt sevärt museum. Besök rekommenderas! 

Lasse G

 

Vandring 2018-04-24

Ett 20-tal medlemmar trotsade den sena våren och vandrade runt i Råssnäs.
Ann-Cathrine kunde konstatera att trots att hon lett vandringarna i nio år så var det första gången Seniorerna Baltzar vandrade där. Själva udden fick inget besök och vinden gjorde också att kaffet intogs i lä bland några stugor.

Robert


Månadsmöte för SPF Seniorerna Baltzar 2018-04-19

På SPF Baltzars månadsmöte den 19 april fick närvarande seniorer inte bara kaffe med smörgås o kaka utan man fick också ett föredrag som heter duga. Det var Christian Sahlén från företaget Actia Nordic AB som redogjorde och gav oss en inblick i vad Actia pysslar med för närvarande och vad man samtidigt spanar in för framtiden. 

Man har redan kommit så långt med sina projekt att man kan köra bilar helt förarlösa. Det pågår projekt hos Volvo personvagnar där mjukvaran redan nu tar hand om den nytillverkade Volvon som lämnar löpande bandet. Bilen kör ut på Volvos stora P-Plats som rymmer ca 5000 bilar och parkeras på första lediga plats. Man kan också parkera bilarna väldigt tätt eftersom inga dörrar behöver öppnas. När bilar är sålda och skall hämtas håller mjukvaran reda på var respektive bilar finns och då hämtas de upp och parkeras tillsammans så att biltransportören lätt och snabbt kan hämta dessa. Volvo spar stora pengar på detta system både i snabbhet och logistik.
 
Likaså fixar Actia mjukvaran i bl.a. Volvos bilar så att om en bil blir stulen kan den lätt spåras samtidigt som bilens hastighet begränsas till 30 km. Likaså larmar bilen till SOS om den krockar och talar om position. Om föraren är skadad får han en automatisk röstkontakt med räddningspersonal. Detta är bara en liten början av vad man tänker sig i snar framtid. 

Christian tackades med stora applåder.

Innan Christian fick ordet hälsade Iréne Carlsson välkommen och medlemmarna informerades om kommande evenemang. Robert Ekinge berättade att vår förening står som arrangör för östgötadistriktets boule-DM den 26 maj och hälsade intresserade välkomna som publik i Råssnäs. Föreningens boulespelare tar också gärna emot nya spelare till den ordinarie träningen på onsdagar. Ann-Cathrine Sundqvist berättade att vandringen på tisdag sker på Råssnäsudden. Britt-Marie Sahlén berättade om ett erbjudande från Vikingbuss att åka till Stockholm den 1 november och se musikalen Såsom i himmelen. 

Janne Jacobson och Astrid Ekinge

Lunchträff på restaurang Balkan 5/4-18

SPF Baltzars seniorer har varit på restaurang Balkan. Vi var 22 hungriga seniorer som åt en god lunch med kaffe och kaka. Tillsammans hade vi en trevlig samvaro med många skratt och intressanta samtal. Lunchen uppskattades och många ser fram mot nästa lunchträff.

Margareta Ohlsson

Träff med nya medlemmar 2018-04-12

Styrelsen för SPF Seniorerna Baltzar hade den 12 april en träff för nya medlemmar. Ordförande Iréne Carlsson välkomnade alla samt informerade om SPF Seniorerna centralt och lokalt samt bl a om alla aktiviteter som anordnas av vår lokala förening. Programansvarig Britt-Marie Sahlén informerade om föreningens program och kassör Leif Bravell redogjorde för den ekonomiska delen bl a om försäkringar. Sekreterare Monika Torstensson och pressreferent Lars Göransson kompletterade med övrig information.

Klicka på bilderna för förstoring


Det var en träff under trevlig samvaro över en kopp kaffe och vi lärde känna varandra lite grann
. Sorlet i lokalen var högt och gemytligt, vilket borgade för att alla hade trevligt.

Iréne

 Funktionärsträff 2018-04-09

Styrelsen hade den den 9/4 inbjudit till träff med föreningens funktionärer. Ett arbete med att tydliggöra ansvarsområden påbörjades. Resultatet kommer att publiceras på hemsidan när det är klart. En givande dialog fördes kring förtydliganden.

Styrelsen

Boulefest hos SPF Seniorerna Baltzar 2018-04-06

SPF Seniorerna Baltzars boulespelare har haft boulefest med 43 deltagare. Tre lottade omgångar spelades med mellanliggande förtäring. 

Klicka på bilderna för förstoring

Sju spelare hade 3 vunna matcher, nämligen Nisse, Ferenc, Heine, Kennerth, Gerd, Ingvar och Katarina. Slutsegrare blev Nisse med tre vunna omgångar och poängskillnaden 25. Priser utdelades till dem som fick placering 1,2,3,10,20,30 och 40.
Astrid administrerade tävlingen och den goda smörgåstårtan köptes hos Lilla Hem.


Frågesporten Hjärnkoll 2018-03-26

I februari tvingades vi ställa in frågesporten på grund av akut sjukdom men i mars fungerade allt som det skulle. Till sammankomsten kom förutom ett stort gäng med numera erfarna och tävlingssugna medlemmar även tre medlemmar som prövade på denna aktivitet för första gången och dessutom en helt ny medlem i SPF Seniorerna Baltzar som ville se vad programpunkten innebar.

Klicka på bilderna för förstoring

Som vanligt avverkades två ronder med 16 frågor och svar i vardera. Och som vanligt hade de tävlande stor kunskap på vitt skilda områden, som t ex att Stöveln och Lill-Stöveln hette Öberg i efternamn, att Leonardo da Vinci hörde till renässansen och att gullhöna är ett annat namn på nyckelpigan. Men samtidigt kunde vi enas om att dagens sammankomst förde med sig ny kunskap för alla tävlande då de numera vet att en konkarong är en stor damhatt från 1700-talet och att avenbok är det hårdaste av alla svenska träslag. 

Astrid

 

Studiebesök på flygfysiologiskt center (FPC) 180322

Ett trettiotal glada och förväntningsfulla pensionärer färdades med Viking buss till Malmslätt och FPC denna tidiga torsdagsmorgon.



Föredrag inom flygfysiologi och pilotträning/utbildning samt rundvandringar i anläggningarna hölls under dagen.

Försvarets Materielverk (FMV) som ägare av anläggningen, svenska och utländska flygvapen som användare av anläggningen och QinetiQ såsom driftentreprenör vid centret presenterades av flygvapenrepresentant, QinetiQ anställd och undertecknad.

Hur och varför stridspiloter tränar vid centret för att klara olika tester och hantera höga G-krafter vid flygning i t.ex. Jas Gripen och andra högpresterande flygplan presenterades.

Flygstridsdräkten som trycksätts med oxygen vid G-belastning i planet, fungerar även som skydd för piloten vid en eventuell utskjutning förevisades.

Den dynamiska flygsimulatorn (DFS) presenterades och kördes med olika G-profiler. Avslutningsvis visades den för piloten Jas kvalificerande 9 G profilen med en tillväxt av 6 G/s i 15 sekunder inför imponerade gäster.

Andra provsystem som dykkammare, höghöjdskammare, bassäng och normobar anläggning visades. Se nedan
(klicka för förstoring!)

Besöket avslutades med välsmakande lunch på restaurang Baronen.

Det stora intresset från både besökare och guider gjorde att dagen blev mycket trevlig och lyckad.


Leif Pettersson

Månadsmöte 2018-03-15


Den nya ordföranden Iréne Carlsson hälsade de samlade medlemmarna välkomna.

Tarja Dahlin Lindhe

 informerade engagerat från KPR-möten.

Baltzar Hägglund meddelade att vandringen i mars är inställd p g a halkrisk.

Medlemmarna bjöds på trevlig underhållning av Bengt Åkerfors som sjöng  gamla kända och älskade melodier samt spelade gitarr och klarinett. Alla njöt och fick en riktigt nostalgisk kick. Stort tack till estradören!

Kaffe och lotteridragning avslutade sammankomsten.

 

Lunchmöte på Restaurang Lyckan


SPF Baltsar i Motala har haft ett trevligt lunchmöte på Restaurang Lyckan den 6 mars. Det var 17 st trevliga, glada, pratsugna o hungriga seniorer som gick till bords och intog en god måltid med tillhörande kaffe. Det var inte tyst många minuter och sällskapet stannade så länge så det var stor risk att vi fick stå för disken i köket. 

Janne Jacobson

Årsmöte 2018-02-15

Över 100 medlemmar mötte upp på årsmötet som inleddes med en parentation över de 22 avlidna som lämnat oss under 2017. En sjumannaorkester spelade finstämt melodin "Little things mean a lot". Sedvanliga årsmötesförhandlingar ledda av Lindy Yngvesson med sekreterare Monica Torstensson följde därefter. Noteras kan att medlemsavgiften för 2019 bibehölls till 200 kr. Wolfgang Gosch avgick som ordförande och Iréne Carlsson valdes till hans efterträdare. Antalet medlemmar i styrelsen minskades från 9 till 7. Sju medlemmar som lämnar sina uppdrag avtackades.
Särskilt bör nämnas Christina Reuter som varit styrelsemedlem i 7 år. 

Bilderna förstoras vid klickning

Efter förhandlingarna spelade septetten "Örjans vänner" melodier med swing passande för de närvarandes ålder och Ulf Holmertz dök upp som extra grädde på moset.

Mötesdeltagarna bjöds därefter på kaffe med smörgås och kaka. Bordsdekorationerna var även denna gång signerade Ann-Cathrine Sundqvist och nya ordföranden tackade efter sedvanlig lottdragning för visat intresse. 

Robert

 

Hjärnkoll 2018-01-22

Årets första frågesporttävling genomfördes med nya ekonomiska förutsättningar genom att styrelsen beviljat arrangörerna rätten att dela ut priser till vinnarna. Dagen till ära fanns bland deltagarna ett lag som svarade rätt på alla 16 frågorna i omgång 1, vilket aldrig hänt tidigare under de fyra år vi hållit på! 

Det var fyra damer, Ulla, Anna, Siw och Margareta som så välförtjänt fick var sitt presentkort gällande gratis entré vid ett valfritt månadsmöte under våren. Omgång 2 vanns av Lena, Arne och Nils-Erik.

Som vanligt dukades ett digert kaffebord upp under pausen mellan de båda tävlingarna.


Astrid