Ovan ses länkar till ett arkiv över de rapportsidor som skapats i
SPF (Seniorerna) Baltzars hemsida under åren.

Ofta blir bilderna förstorade om man klickar på dem

Bowlingsektionen har avslutat
ännu en säsong med spel i Sporthallen.
Terminsavslutning i form av
"handikapptävling" och julsmörgås.

Text och bilder: Tomas Lundqvist

Fler bilder
 

Årets sista vandring 2022-12-13

Årets skinkvandring inföll på Luciadagen i kyligt gnistrande solsken. En liten skara dök upp och vi gick till Hotel Carl Friman för bildquiz. Efter promenaden på Bondebacka och vår vackra kyrkogård intog vi fikat i värmen på det mysiga hotellet. Vinnaren på frågesporten blev Christina Nelson. Stort grattis!

God Jul och och Gott Nytt År önskar Kerstin och Tarja.

 

Årets sista månadsmöte

SPF Seniorerna Baltzar träffades på torsdagen på Harrys i Motala för årets sista månadsmöte. Efter välkomsthälsning av vår ordförande Britt-Marie Sahlén och lite information blev det underhållning. Det blev julsånger med Henrik Bjelling, innan vi blev serverade en jultallrik som hade det mesta från ett svenskt julbord. Efter lottdragning och kaffe med godis kom så årets lucia. Ett fint luciatåg under ledning av Anna Gullman. Det blev en fin avslutning på året inramat av ett ymnigt snöfall när vi skulle gå hem. Upplevde att alla tyckte det var ett trevligt arrangemang inte minst med tanke på att personalen lyckades servera hundra jultallrikar på ett så smidigt sätt.  Fler bilder
Caj

Årets sista Hjärnkoll 2022-11-28

 
Fyra tremannalag ställde upp på frågesporten i slutet av november. Alla verkade överens om att det är en aktivitet vi borde fortsätta med. Vi beslöt därför att köra vidare under våren 2023, men föreslog samtidigt att alla ska försöka förmå nya deltagare att komma och pröva på. Det vinnande laget hade denna gång sammanlagt 20 rätt av 32 frågor, så det är verkligen inte så att man måste kunna "allting" för att vara med. Tvärtom, det räcker långt med att vara allmänt intresserad och tycka om att testa vad man kan klura ut med hjälp av två lagkamrater. Välkommen den 25 januari!
Astrid

 

Boulefest hos SPF Seniorerna Baltzar 2022-11-25

SPF Seniorerna Baltzars boulespelare har haft boulefest med 34 deltagare. Tre lottade omgångar spelades med mellanliggande förtäring. 

Fyra spelare hade 3 vunna matcher. Slutsegrare blev Guie med tre vunna omgångar och poängskillnaden 28. De tre främsta och tre lottade fick pris.
 

Klicka på bilderna för förstoring!

Sex som under året fyllt antingen 80 eller 85 år uppmärksammades.

Astrid administrerade tävlingen. Kycklingspetten köptes hos Mixum AB och Astrid hade bakat kakan till kaffet.

Robert

Besök på julmarknad 2022-11-18

På fredagen var SPF Seniorerna Baltzar på bussresa till julmarknaden på Ekenäs slott.


Först njöt vi av en härlig måltid på Ekenäs slott innan vi vandrade bland stånden. Alla verkade nöjda och glada.

Anne-Marie

Månadsmöte 2022-11-17

SPF Seniorerna Baltzar har haft månadsmöte på Harrys i Motala. Vi var totalt ett sextiotal personer, några gäster var också med idag. Vice ordförande Benny Wessman hälsade alla välkomna Han överlämnade diplom och presentkort till en av våra funktionärer som varit aktiv de senaste fem åren, men inte kunde närvara förra gången. Han informerade också om kommande aktiviteter och påminde oss om att inte glömma anmälan till jultallriken den 8/12.

Därefter fick vi lyssna till bandytränaren Tommy Svensson och hans långa resa från att ha varit pojklagstränare i Nässjö via utbildning på Bosön och senare gymnastikhögskolan. En resa till elitnivå inom svensk men också till internationell bandy, med många resor och många intressanta bandyminnen.
Han är svensk mästare på både dam- (Stockholm Göta) och herrsidan (Motala IF), en titel som han förmodligen är ensam om.

Eftermiddagen avslutades med lotteridragning och kaffe med Harrys goda mackor.

Caj
 

Novemberpromenaden 2022-11-15

Startade vid Sporthallen gick vidare till kanalen och Platens grav. Sedan fortsatte vi längs med kanalen mot Motala Verkstad, under tiden berättar Ninni om kanalen och byggnaderna på Verkstadsvägen. Vi gick över Treöresbron och till Verkstadsvägen. Svängde upp vid den stora parkeringen och gick längs kanalen tillbaka till Treöresbron.

 

Sedan gick vi till Mallboden och där avslutade Ninni turen. Vi intog kaffe med tilltugg. Tack än en gång för den spännande och lärorika historiska vandringen. Idag var vi 14 entusiaster ((inkl Ninni) som var med och vandrade.  
Kerstin Svedmert  
           
         

Gemensam lunch 2022-11-11

25 medlemmar samlades på restaurant Lyckan för lunch. Glädjande var att det fanns nytillkomna i skaran.

   

Klicka på bilderna för förstoring

Maten smakade bra och diskussioner och meningsutbyten var livliga.
Robert

Resa till Vaxholm

SPF Baltzar har den 26 oktober gjort en intressant och inspirerande dagsresa till Villa Akleja i Vaxholm. Vi besökte Claes Moser, känd från Antikrundan. Han berättade intressant och medryckande om sin stora konstsamling av J.A.G. Acke.

Villa Akleja Claes och Sanna Moser Entertainer på Bistro

Vi fortsatte sedan till Gustavsberg där vi intog vår sena lunch på den pittoreska restaurangen Bistro, därefter var det tid att besöka alla outletaffärer som fanns där. Vi lämnade Gustavsberg kl. 17.00 mot Motala, med stopp för bussfika i Nyköpingsbro.

Viveca

 

Hjärnkoll 2022-10-24

Sjutton vetgiriga medlemmar kom då det var dags för höstens andra frågesportevenemang och det gladde förstås arrangörerna. Om vi får samma gensvar eller ännu bättre på novemberträffen fortsätter vi gärna att konstruera nya frågor till våren, men vid för dåligt intresse finns risken att vi lägger av.

Frågorna denna gång gällde som vanligt allt möjligt, t ex  sockiplast, djuränklingar, Kamala Harris och  Carl Milles. Gudrun Hellman hade sin vana trogen dukat upp ett stort antal läckerheter att välja bland till kaffet som intogs mellan de två omgångarna frågor.

Astrid

Månadsmöte med 40-årsjubileum 2022-10-20

I dag torsdag firade SPF Seniorerna Baltzar 40-årsjubileum med ett stort kalas med 130 medlemmar på Harrys i Motala. 

Inbjudna gäster samt alla gamla och framförallt nya medlemmar hälsades välkomna av vår ordförande Britt-Marie Sahlén. 

Programmet inleddes med att Östgötabandet med sångerskan Maria Olofsson tolkade Monica Zetterlund och det gjorde hon med bravur. Vi fick lyssna till många av Monicas klassiska örhängen, idel låtar som alla känner igen. Det blev allt från ”Sista jäntan” till ”Att angöra en brygga”, ett riktigt bra program.


 
Därefter gjorde ordförande Britt-Marie Sahlén historik kavalkad om de 40 åren.  
 
Distriktsordförande Christer Wiström förrättade utdelning av utmärkelser med en present till ett tiotal funktionärer som varit aktiva de senaste 5 åren. Vi blev också uppvaktade av SPF Seniorerna Östgötadistriktet och SPF Seniorerna Boren. Vår förre ordförande Monika Torstensson hade skickat en hälsning.  
 
Dagen till ära serverades en riktigt god räksmörgås och kaffe, följt av vårt traditionella lotteri med presentkort som vinster. 
 
Dagen avslutades med en påminnelse om att inte glömma att anmäla sig till nästa månadsmöte.

Sammantaget tycker jag att det blev ett mycket lyckat jubileum, jättebra underhållning med hög igenkänningsfaktor, många glada människor och god förtäring. 
Caj


Fler bilder (Länk)

Höstfest hos SPF-bridgen

SPF Bridge spelar varje måndag och vi har en vår och höstfest varje år.Festkommittén hade dukat och gjort i ordning borden mycket fint. Ca 11,30 började man strömma till för lite mingel, nu hade Lars och  Inger Friborg med sig hemgjord äpplemust gjord på 4 sorter äpplen, mycket god.

Därefter Intog vi en gulaschsoppa (gjord av festkommittén) med tillbehör. Lindy Yngvesson hade tagit med sig visor som vi sjöng under tiden vi åt. När kl. närmade sig 13,00 fixade vi till bridgeborden och spelade till ca 15,00 då vi intog en fika som Gunvor Emilsson hade bakat. Spelade sedan färdigt och när vi spelat 24 brickor tackade alla för en trevlig eftermiddag.
Yvonne                   Fler bilder (länk)
 


Pubafton 2022-10-19

25 medlemmar träffades på i Borenshultkioskens restaurang.

Vi drack gott och blev bjudna på några smårätter. Alla pratade och skrattade och hade det väldigt gemytligt.


Robert

 

Modevisning 2022-10-18

SPF Seniorerna Baltzar hadede den 17 oktober en modevisning på 59:an. Det var 48 st som fick en trevlig eftermidag med kaffe och räksmörgås samt en visning av höstens mode med mycket snygga och härliga kläder. Några medlemmar gick även som mannekäng. Därefter kunde man prova och inhandla det man tyckte om.

Yvonne

Gemensam oktoberlunch

"In a room with a view" träffades ett antal Motala SPF:are för att inta en gemensam lunch. Stämningen var gemytlig och samtalsämnena många.

Robert

Oktoberpromenad

Vi gick längs kanalen från akvedukten till Brunneby gård. Solens strålar kompenserade de ibland lite kraftiga vindbyarna. Träden var iklädda sin höstskrud som bildspelet nedan visar. Länk till bildspel.

Robert

 

Studiebesök på räddningstjänsten i Motala 2022-09-22

Tjugo medlemmar passade på att få information om på Räddningstjänsten. Iniformationen var informativ och uppskattad.
Marita

 

Gemensam septemberlunch

Vänner och vin gästades av 22 SPF Baltzarpensionärer för att inta en lunch i en gemytlig stämning. Maten var god.

Återigen kunde konstateras att detta är ett trevligt initiativ som skulle kunna utökas.

Robert/ Ulla

 

Hjärnkoll 2022-09-26

Höstens första frågesportsevenemang har gått av stapeln och vi var ett gäng som hade trevligt tillsammans. Vi avnjöt en dignande kakbuffé mellan de två frågeomgångarna alltmedan diverse spörsmål avhandlades. Vinnande lag blev efter 32 frågor Annci, Conny och Birgitta.
Astrid

Månadsmöte 2022-09-15

SPF Seniorerna Baltzar har haft säsongens första månadsmöte med drygt 70 deltagare på Harrys. Ordförande Britt-Marie Sahlén hälsad gamla men framförallt våra nya medlemmar hjärtligt välkomna.

Tarja informerade från KPR om aktuella frågor, bland annat om fallskador och hur man undviker dessa. Informerade också om Östgötatrafikens anropstrafik som kan bokas vardagar. Kommunen kommer att göra en översyn av den äldreplan som gäller för 2018-2028.

Dagens gäst var Henrik Elsehamn från Sjöräddningssällskapet i Motala/Vadstena. Han berättade om hur verksamheten är uppbyggd, vilka resurser man förfogar över och vilka målsättningar man har och att all verksamhet alltid varit helt beroende av donationer och insamlade medel. Under pandemiåren hade man ökad belastning, mycket beroende på att vi fick många nya båtägare som många gånger saknade erfarenhet och att många semestrade i Sverige.

Programkommittén informerade om kommande aktiviteter som också finns beskrivna i programbladet.   

Månadsmötet avslutades med lotteridragning och kaffe med fantastiskt goda mackor. Nästa månadsmöte firar vi 40-årsjubileum.
Caj

 

Septemberpromenad

Kanhända var det osäkra vädret orsaken till att skaran som vandrade runt Mariebergsudden inte blev så stor som man hoppats. De som kom lönades dock med ett näst intill perfekt väder och en vacker promenad. Fikarasten runt ett bord som rymde alla med fin utsikt över Vättern.
Robert                  Bildspel från vandringen

 

 

SPF seniorerna Baltzar hade under onsdagen en pub-träff på Harrys i Motala.

Tjugofem personer hade anmält sig och vi hade en trevlig kväll med god mat och mycket prat och skratt. Det fanns flera goda rätter att välja mellan och vi fick ett mycket bra bemötande från personalen på Harrys. En del av deltagarna fortsatte sedan med kvällens ”på spåret quiz”. En trevlig kväll mitt i veckan som uppskattades av alla och vi ser redan fram mot nästa pubkväll. 
Caj

 

SPF Seniorerna Baltzar gjorde en båtresa 31/8
mellan Sjötorp och Töreboda med båten Bellevue med 40 deltagare. Vid ankomst blev det kaffe med smörgås. Lunch intogs senare. Kaptenen på båten berättade mycket om denna del av Göta kanal under resans gång. Eftermiddagskaffet intogs vid Laxsjöarna.

 

Fler bilder

Förbundsmästerskap i Boule 2022-08-27--28

SPF Seniorerna Baltzar deltog med 4 lag i förbundsmästerskapet. Samtliga lag deltog i mixed-klassen med 71 deltagande lag. Baltzarlagen placerade sig på plats 18, 24, 41 och 43
I mottsats till fjolårets tävling i Västervik var vädret i Växjö mycket bra.

De tolv deltagarna träffades också för en gemensam måltid på lördagskvällen. Fler bilder från FM.
Robert
 

Informationsträff för nya medlemmar 2022-08-25

Under torsdagen hade SPF Seniorerna Baltzar informationsträff med nya medlemmar i Café Utsikten. Till träffen kom ett tjugotal nya medlemmar som fick information om kommande aktiviteter mm. Vi i styrelsen fick också presentera oss för de nya medlemmarna och fick svara på många frågor om medlemsavgift, aktiviteter framöver. Det var ett mycket trevligt och lättsamt tillfälle för oss att få presentera vår verksamhet och vi fick också chansen att träffa våra nya medlemmar. Träffen avslutades med sedvanligt kaffedrickande och mycket gott kaffebröd.
Nästa gång vi träffas är på vårt ordinarie månadsmöte den 15 september på Harrys.
Caj Claeson

 

Upptaktsmöte 2022-08-18

Ordförande Britt-Marie hälsade alla välkomna och då framförallt en handfull nya medlemmar. Vi kommer att under nästa vecka ha en särskild träff med flera av våra nya medlemmar. Vi fick också information om Hantverksmarknaden som i helgen sker vid kanalen i Dockanområdet.

Programkommittén informerade om delar av höstens program, en del smärre ändringar/justeringar av datum mm. rättelserProgrammet idag bestod främst av en lite marigare tipspromenad.
Efter avslutad tipspromenad blev det sedvanlig prisutdelning och därefter serverades det traditionell kokkorv med dryck.

Därefter satt många kvar och pratade och man upplevde att det var flera som ser fram emot att åter börja träffas lite mera regelbundet. Fler bilder

caj claeson

 

Husebyresan 2022-06-01

SPF Seniorerna Baltzar har i veckan varit ut och rest. Denna gång reste vi ner mot Småland och stannar först i Vrigstad värdshus för en kopp kaffe och smörgås.

Vårt mål denna gång är Huseby Bruk, som ligger mellan sjöarna Salen och Åsnen. På 1600-talet var Huseby fortfarande en småländsk by som dominerades av jordbruk. Men förändringens tid var på gång och kom med Carl Carlsson Gyllenhielm.

Han lät på 1620- talet anlägga ett järnbruk på Huseby. Placeringen av järnbruket kan tyckas märklig, men här fanns allt som behövdes: sjömalm, skog som gav kol till eldningen och vatten som gav kraft och transportmöjligheter.

Med hjälp av förvaltare Jon Michelsson startade han på 1630-talet tillverkning av kanoner och järnkakelugnar eller sättugnar som de också kallas. Dessa sättugnar skulle komma att bli den typiska Husebyprodukten och tiotusentals tillverkades under 225 år.

I mitten av 1800-talet köpte Joseph Stephens Huseby och han gifte sig med Elisabeth Kreuger. Deras första barn var Florence och när Joseph dog 1934 fick hon Huseby. Här börjar en lång historia med många tragedier. Med en guidad tur i slottet fick vi veta allt om Florence öde och Huseby historia.

Vår lunch intog vi på Elisabeths trädgård och det serverades ”Majskycklingfilé med stekt potatis och dragonsås”

Så fortsatte vi till Värnamo och Vandalorum, ett museum för Konst och Design. Med vår guides hjälp gick vi genom utställningar inom Konst, sömnad, porslin och mycket mera.

Vi avslutade vår dag med kaffe och smörgås på Vandalorum innan vi reste tillbaka till Motala.

Britt-Marie                                                Fler bilder från resan


 

Borensbergsparken 2 juni

SPF-föreningarna Baltzar och Boren ordnade träff i Borensbergs Folkets park. 190 personer inklusive funktionärer kunde lyssna på musik, spela på chokladhjul och lotteri, och gå en tipspromenad. Några provade även boule och golf. Solen dök upp efter ett tag och då kunde kaffe och varm korv inmundigas. Fler bilder från träffen.
Robert

Månadsmöte 2022-05-19

Många samlades till vårens sista månadsmöte som inleddes med att Britt-Marie Sahlén hälsade alla välkomna. Hon önskade alla medlemmar en trevlig och fin sommar.

Hon informerade om
vårt arrangemang i Borensbergsparken den 2 juni som ni alla dessutom kan läsa om på vår hemsida. Kom ihåg att om du vill åka buss till Borensbergparken så är sista anmälningsdag den 31 maj.

Tarja rapporterade från distriktets KPR-möte.
(Länk)
Det pågår ett projekt i Jämtland-Härjedalen kring äldre och alkohol då det framkommit att fallolyckor, alkoholskador och depressioner har ökat främst hos kvinnor och detta har satts i samband med ett ökat intag av alkohol.
Polisen informerade kring äldre och brott där bedrägerier har ökat. Det gavs tips på vad man ska tänka på. Tänk på att aldrig lämna ut kortnummer eller inloggningsuppgifter om du inte är säker på vem som är mottagaren. Anmäl alltid till polisen om du misstänker brott.
Vad är bra hemtjänst och vad ingår? SPF har lanserat ett nytt hemtjänstindex som bygger på statistik och mätningar. Är du intresserad gå in på www.hemtjänstindex.se

Efter det underhöll Stay Close med sånger ur Ted och Kennet Gärdestads fina låtskatt och en berättelse kring deras liv och kändisskap.
Lena
 


Kretsträff 2022-05-12

Avstämningsmöte i Borensberg inför festligheterna i Borensbergs folkpark den 2 juni.
Se program.

Majvandring 2022-05-10

Hela 28 medlemmar deltog i majvandringen i Sjöbo-Knäppanområdet. Kommunekologen Isabelle Norström ledde vandringen och berättade initierat om växt- och djurlivet i området.
Kalkkärret med sina orkidéer ägnades särskild uppmärksamhet. Medhavd matsäck avnjöts på gräsplanen vid Sjöbo. 
Bildspel från vandringen.

Robert

Lunchträff 2022-05-05

Ett knappt dussin SPF:are samlades på Hamnkrogen för att äta gemensam lunch. Flera kastade sig över rårakorna, medan övriga åt fisk. Samtalen var livliga och alla var nöjda med dagen.

Robert

 


SPF Seniorerna Baltzar har gjort sin första längre resa efter pandemin

 
Tidig söndagsmorgon samlades 23 förväntansfulla medlemmar vid resecentrum Motala, för transport till Linköpings flygplats för vidare färd med flyg till Italien och slutdestination Amalfikusten.

Väl framme i Neapel blev det lunch på pizzerian Napoli som anses vara den som först bakade en pizza. Vidare transport till Vico Equuense och hotell Domo20 där vi bor under vistelsen i Italien.

Med Buss på slingrande och bergodalbaneliknade vägar besöker sällskapet under 7 dagar en rad sevärdheter. Första dagen besöks en citrongård där man framställer citronlikörer med provsmakning som avslutning.

Nästa resmål är Sorrento som ligger vid Amalfikusten som är en av dom vackraste kustlinje i Europa och som bjuder på ett pittoreskt landskap med hisnade vyer. Intensiva dofter av citron och salt skapar en unik upplevelse. Efter en kort promenad bland sevärdheter så avslutas besöket med egen tid.

På Capri besöker vi den berömde Axel Munhtes villa San Michele och med sin vackra trädgård. Huvudorten är Capri där besöket avslutas med en rundvandring och shopping.

Nästa stopp blir på en buffelfarm där man framställer den av Italienarna älskade Mozzarellaosten. Farmen har 600 bufflar varav cirka 220 mjölkas två gånger dagligen.          Dagen avslutas med vinprovning.

Sista dagen besöks Pompeji som begravdes under askan år 79. Vi får se bl.a.badanläggningar, teatrar och kullerstens belagda vägar.

Samtliga resenär uppskattade att vi hade en mycket kunnig guide med under hela resan.
Fler bilder från resan

Benny Wessman
 

Månadsmötet den 21 april på Harrys

SPF Seniorerna Baltzars ordf Britt-Marie Sahlén hälsade ett stort antal medlemmar välkomna, ett speciellt välkommen riktades till nya medlemmar. Rapporterade även från distriktsstämman.

Tarja informerade om arbetet med KPR. Länk

Därefter blev det dags för underhållning av Andreas Hedenskog tidigare sångare i Cassanovas som spelade och sjöng gamla örhängen från 1970--80 talen. Hela publiken var med på noterna.
Många hade nog kunnat tänka sig att dansa också.

Yvonne informerade om kommande aktiviteter. Se under Aktuellt på vår hemsida.

Kaffe och fralla serverades samtidigt som en representant från Korpen informerade om deras aktiviteter. Finns på Östermalmsgatan 13 och har en hemsida.

Mötet avslutades vid 16.30 och alla var mycket nöjda med dagen!.

Styrelsen
 

Promenad i april

En oktett vandrare startade bakom ICA Maxi och fortsatte norr ut i den ännu tämligen orörda terrängen. Stigarna där används av mountainbikeåkare som vid detta tillfälle inte konkurrerade om utrymmet. Lite sankt var det på sina ställen, men det kändes som våren var på väg. Kaffet intogs nedan en kulle som växt upp i samband med att Bråstorpsområdet byggdes. Fler bilder från promenaden

Robert

Distriktsstämma 2022-04-06

SPF Seniorerna Baltzars styrelse har den 6 april 2022 varit på distriktsstämma i Linköping. Stämman ägde rum på flygvapenmuseet. Vi blev välkomnade med kaffe och fralla och därefter framträdande av Östgötamusiken. Dagens program bestod av Crusellkvintetten och en betraktelse över det folkkära radarparet Hasse och Tage med musik, skratt och lite annat. Ett mycket uppskattat program. Därefter var det lunch och sedan årsmötesförhandlingar. En hel del diskussioner blev det som bl a handlade om ekonomi och vad SPF kan göra för våra medlemmar. Efter kaffet återvände vi till hemorten.

Om man ingår i styrelsen så har man möjlighet att få vara med om ovanstående trevligheter. Tänk på det om ni tackar nej till styrelseuppdrag när ni blir tillfrågade.

Britt-Marie Sahlén

 

Hjärnkoll 2022-03-28

Hela 5 stycken 3-mannalag deltog i vårens sista tävling. Några ansikten var nya i detta sammanhang vilket gladde arrangören. Efter mässfallet i februaritävlingen var det relativt stora deltagarantalet glädjande och arrangören tolkar detta som att arrangemanget kan erbjudas även i höst. Vinnande lag bestod av Margareta, Lena och Arne.

Robert

Månadsmöte 2022-03-17

Glädjande många mötte upp på månadsmötet som denna gång hölls i Harrys (gamla Saluhallen). Detta efter idoga ansträngningar att hitta en lokal efter att kommunen kastat ut föreningen från Kulturakademin trots att vårt kontrakt sa att vi skulle kunna vara där. Huvudprogrampunkten var ett föredrag av vd för Göta Kanalbolag Roger Altsäter som av någon anledning fick klara sig utan den bildvisningsutrustning han önskat. Trots detta hölls ett mycket informativt föredrag och föreningen ber Roger Altsäter om ursäkt för bildvisningsblundret. Efter information om kretsevenemanget i Borensbergsparken den 2 juni skedde lottdragning och kaffe med fylld bagett intogs. Om kanalen från MVT

Robert

Funktionärsträff 2022-03-09

Styrelse och funktionärer samlades till en informationsträff. Efter presentation av deltagarna behandlades Borensbergsträffen och Astrid informerade om ett hälsoprojekt initierat av SPF centralt. SPF Seniorerna Baltzar har förlorat sin möteslokal och mycken tid ägnades frågan om hur man skall hitta en ny.

Robert
Ny lokal för månadsmötet den 17 mars kl 14.00
Det blir Harrys, gamla saluhallen. 

Promenad 2022-03-08

En ovanligt liten skara samlades vid sporthallens parkering för en vårpromenad och för att en liten stund fly det "nya ryska viruset". Vandringen gick i Motala verkstadsområdet. Fint väder och de kvarvarande isfläckarna kunde undvikas. Några bilder från promenaden.

Robert

Teaterresa till föreställningen "Saturday night fever"

Äntligen kunde SPF Seniorerna Baltzar åka på musikalresa efter den förfärliga pandemin! Vi var 41 glada SPF:are som startade resan kl 08.00 för att vara i Stockholm vid 11.00-tiden. Där fick vi egen tid vilket innebar att en del besökte NK, Åhléns medan andra valde Svenskt Tenn m m.

Kl 15.00 började föreställningen. I priset ingick även en god måltid på restaurang Anglais. Mätta och nöjda med dagen startade hemresan.

Britt-Marie Sahlén

Hjärnkoll 2022-02-28

Av någon anledning - kanske det dystra världsläget, kanske det vackra solskenet - var vi endast sex medlemmar som kom till den utlysta tiden för Hjärnkoll. Vi beslöt att ställa in själva frågesporten men hade en mycket trevlig pratstund tillsammans medan vi avnjöt Gudrun Hellmans digra kaffebord.

Astrid

Lunchträff 25 februari

17 SPF:are samlades på restaurant
"Vänner och vin" för en gemensam lunch.
Alla rätter på menyn kom att provas och alla blev nöjda.

Robert

 


 

Årsmöte

Föreningens årsmöte den 17 februari besöktes av ett 80-tal medlemmar. Förbundets ordförande  Eva Eriksson var inbjuden gäst och höll ett engagerat och välstrukturerat anförande om föreningens viktiga roll i samhället och de äldrefrågor som är mest brännande. 

Därefter bjöds på kaffe med kakor och lotteridragning i väntan på årsmötesförhandlingar.

Efter sedvanlig parentation besteg Lindy Yngvesson och Benny Wessman som ordförande och sekreterare för årsmötet podiet. Britt-Marie Sahlén valdes till ny ordförande och fyra nya styrelsemedlemmar valdes in. Valberedningens avgående ordförande Astrid Ekinge kunde dock konstatera att årsmötet inte heller denna gång lyckades välja någon efterträdare utan uppgiften överläts till den nya styrelsen.

Efter avtackningar av funktionärer och information om kommande program avslutades sammankomsten.

Fler bilder från årsmötet

Pubafton 2022-02-09

Föreningen prövade att ordna en pubafton på Harrys som en ny aktivitet. I en trivsam lokal och i trevligt sällskap hade man möjlighet att äta och dricka, mycket, lite eller inget.

Monika

 

Vandring 2022-02-08

Vandringen i februari gjorde vi i Råssnäs. Det var 10 medlemmar som ville pröva höststigarna. Det hade hunnit töa bra så det var inga stora problem med halkan. Efter en kafferast vid bouleplanen fortsatte promenaden runt den yttersta udden. Vädret var bra och solen värmde där den kom åt. Nästa vandring den 8 mars hoppas vi blir isfri. Länk till fler bilder

Robert 

 


2022 års första månadmöte
handlade om bedrägeri i allmänhet och mot äldre i synnerhet.
"Pecke Polis" eller Per Erik Abrahamsson underhöll med ett välinformerat och intressant föredrag om sitt liv som polis och en heltäckande genomgång av alla risker att bli bedragen. Framställningen varvades med visor med allsång om så önskades.

Musikintresset tog för föredragshållaren över i slutet av hans långa poliskarriär och framförandet vittnade om begåvning även på detta område. Åhörarna var mycket nöjda och tyckte de fått en nyttig genomgång av ämnet och många användbara tips.

Före föreläsningen informerade föreningens KPR-representant Tarja Dahlin Lindhe om pensionsrådet lokalt och regionalt.

Mötet avslutades med lottdragning och kaffe med en coronaanpassad bordsplacering.

Robert