Välkommen till min lilla fläck i cyberrymden. Jag är glad du tittade in. 

Jag är en desillusionerad och pensionerad  gymnasielärare i matematik och fysik från Motala. 1969 gick jag min första datakurs och med ABC 80 och PC undervisade jag under ett kvartssekel i programmering vid sidan av mina huvudämnen.

Om någon av alla mina elever, kollegor, lekkamrater, skolkamrater eller lumparkompisar vill sända mig en liten hälsning skulle jag uppskatta det.

Som pensionär har jag funnit att spela bridge är bra för huvudet och boulespel ett roligt sätt att hålla igång kroppen. 

Intresserar mig också för Motalas historia som varit min hemort sedan 1971 och detta har fört mig samman med ett antal trevliga medborgare i Hembygdsföreningens fotokommitté.

Klicka på bilden ovan för förstoring av skolan i Lillån

Jag föddes i Örebro (Lillån) och efter att ha gått i Karolinska Högre Allmänna Läroverket för gossar studerade jag i Uppsala och har därefter undervisat i gymnasieskolan i matematik, fysik och dataämnen i mer än 40 år. (6 år på Bobergsskolan i Ånge och 34 år på Platenskolan i Motala). Jag har under kalla krigets dagar deltagit i sju krigsförbandsövningar och därvid färdats kors och tvärs över Närkeslätten i övermått. Min dominerande fritidssysselsättning var orienteringssporten under 70 och 80-talet.

Motalavyer från där jag bor nu.

Gymnasiets utveckling i backspegeln (länk)

Min lärargärning startade samtidigt med grundskolan. (länk)