Ofta blir bilderna förstorade om man klickar på dem
 

Samlade rapporter från 2021
 

 

Skinkpromenad 2021-12-14
Vädrets makter var nådiga då 16 skinklotterivandrare gav sig ut att svara på frågor på den traditionella tipspromenaden i Varamon. Vinnare av skinkan blev Katarina Jakobsson.
Kerstin S

December månadsmöte 2021

Programmet på årets sista månadsmöte bestod av en jultallrik samt besök av ett litet men välsjungande luciatåg under ledning av Anna Gullman. Ett 70-tal medlemmar hade samlats och bestod till största delen av trogna besökare, många tidigare funktionärer. Några nya ansikten gladde dock. Fler bilder.
Robert

 

Möte med nya medlemmar

Under 2021, med betoning på de senaste månaderna, har föreningen fått ungefär 25 nya medlemmar. Den 30.11 inbjöd vi dem till ett möte där vi presenterade vår verksamhet och hörde oss för vilka tankar och förhoppningar de hade kring sitt medlemskap. Ungefär hälften hade tillfälle att komma. Det blev en trevlig stund med fika och samtal.

Välkomna till SPF Seniorerna Baltzar.
Monika

Studiebesök i Katolska Kyrkan 2021-11-25

Idag var 50 pers från SPF Seniorerna Baltzar på studiebesök i Katolska Kyrkan. Vi togs emot av kyrkans rektor Arkadiosz som berättade att det f n bor 4 munkar i kyrkan. Han berättade vidare att den byggdes 1927 av Missionskyrkan och att Katolska kyrkan efter genomgripande renovering och ombyggnad flyttade in 2020. Det finns nu ca 400 Katoliker som är medlemmar i Motala. Fler bilder
Britt-Marie

Hjärnkoll 2021-11-22
Till årets sista Hjärnkollstävling var Café Utsikten fint julpyntad och vi hade en trivsam sammankomst under det att 32 frågor sökte rätta svar. Det lag som denna gång lyckades bäst bestod av Monika och Nils-Erik Torstensson som fick ihop sammanlagt 24 poäng. Vi återkommer fjärde måndagen i januari 2022!
Astrid

 

Månadsmöte 2021-11-18

Ett femtiotal medlemmar samlades för att lyssna på Kaj Lärka som framförde bondkomiknostalgi och berättade om kollegor han mött i sitt  liv som revyartist. Kaffe med doppa intogs och Ann-Cathrines vackra bordsdekorationer avnjöts i glada vänners lag.
Robert

Boulefest 2021-11-12
Äntligen kunde vi boulefesta lite efter den ofrivilliga coronaisoleringen. Hela 44 deltagare spelade tre matcher och 46 intog en måltid med kycklingspett samt kaffe och kaka. De bästa resultaten honorerades och några tröstpris delades ut. Särskilt uppmärksammades Gunvor Emilsson som under pandemin hade uppnått en hög och jämn ålder. 
Fler bilder från festen

Till höstens andra ordinarie Hjärnkollsträff
kom 19 medlemmar som i sju olika lag slog sina kloka huvuden ihop för att söka svara rätt på en samling mer eller mindre kluriga frågor.  Inget lag visste t ex i vilken delstat i USA bergskedjan Sierra Nevada ligger eller i vilken TV-serie George Clooney fick sitt stora genombrott, men samtliga lag kunde ge rätt svar då det gällde fontaneller och lotusblomman.

Vinnande lag blev denna gång Birgitta B, Annci  och Conny E.

Den 22 november är sista omgången för år 2021. Ska vi komma upp i åtta tremannalag då?

Astrid

 

Månadsmöte oktober

Ett sextiotal medlemmar kom för att träffas och höra gamla låtar. Lotteri och fika stod även på programmet. Astrid och Christina uppmärksammades för ett väl genomfört DM i hjärnkoll och stundande arrangemang kommenterades. Fler bilder.
Robert


 

Oktobervandringen

En oktett Baltzarvandrare hade den goda smaken att använda några timmar till en promenad i höstsolen. Färden gick till Fallstugorna varifrån terrängen norr och väster därom utforskades. Vid OKM:s klubbstuga togs kaffet fram och livets glädjeämnen och förtretligheter ventilerades.
Fler bilder
Robert

 

DM i Hjärnkoll 2021-10-04

SPF Seniorerna Baltzar har i Motala arrangerat DM i Hjärnkoll som även var uttagning till motsvarande tävling på riksplanet. Sex tremanna lag deltog. Tävlingen genomfördes på det sätt som SPF centralt anvisat med enminutsfrågor och stipulerade ämnesområden. Två frågeomgångar genomfördes med vardera 16 frågor och mellanliggande kaffesamkväm. Vinnare blev ett lag från Vreta Kloster, endast en poäng mer än tvåan. Distriktet har tillskjutit medel för att underlätta deras deltagande i Stockholm. På bilden ses frågekonstruktörerna längst till vänster tillsammans med det vinnande laget.
Deltagarna verkade nöjda med hur tävlingen
genomfördes. Fler bilder här
Robert

Hjärnkoll 2021-09-27
Det var roligt att kunna välkomna till en ny säsong med Hjärnkollsfrågor efter det långa
pandemiuppehållet. Vi hade besök av fyra medlemmar i grannföreningen SPF Seniorerna Boren som ville veta hur denna aktivitet går till. Dessutom deltog fem av våra egna medlemmar för första gången.

Totalt tävlade sju lag och diskussionerna var stundtals ganska livliga då man sökte komma fram till ett bra svar. Under kaffepausen mellan frågeronderna kunde det märkas att glädjen över att få träffas igen var stor. Vinnande lag blev Lena, Arne och Margareta G som fick var sitt presentkort till ett månadsmöte.
Astrid

Promenad N Karshult den 14 sept 2021

Det var 15 SPF:are som promenerade på markerade stigar och ibland mera obanade stigar. Promenaden blev uppemot 5 km. Katarina och Bengt var vidtalade som extraledare och de kunde berätta om området. Kaffet intogs på en ordnad grillplats med vacker utsikt över Boren.
Se bilder från promenaden.

Robert

 

SPF golfarna har den 9.sept samlats för sin sista golfsammankomst för 2021.

Vi träffades enligt dagens föreskrifter kl 10:00, tog en kopp kaffe och hade allmänt kul. Sammankomsten uppskattades och vi var 14 medlemmar som träffades och trivdes.
Vi bestämde oss att att varje boll, antingen treboll eller fyrboll ska komma överens om vad de tycker är trevlig för dagens "Kamp" och första bollen gick ut kl 10:30.
Efter golfrundan så samlades samtliga golfare och åt lunch enligt dagens föreskrifter.
Wolfgang Gosch

 

Motala 26 augusti 2021 14:00
SPF Seniorerna Baltzar har haft årsmöte
. För att fira att man återigen kan ses valde föreningen att slå på stort med en Elvis-imitatör.

–Det var ett stort intresse för att komma igång igen och mötet var uppskattat. Det var också rätt målgrupp för Elvis-imitatören, säger  ordföranden Monica Torstensson. 

Drygt 90 personer hade samlats i Kulturakademins lokaler för årsmötet, där man valt att slå på stort med underhållning bland annat. Det hade funnits plats för ytterligare personer egentligen men föreningen följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fick säga nej till en del medlemmar.

– Folk var nog lite sugna att träffas igen efter den långa avskildheten för många av föreningens medlemmar. Det känns bra, säger ordföranden.
Fler bilder på denna länk

 

Förbundsmästerskapet i boule i Västervik

På lördagen den 28 och söndagen den 29 augusti spelades förbundsmästerskapet i boule. Tre lag från SPF Seniorerna Baltzar deltog i mixed-klassen. 4 tävlingar spelades på lördagen i hällande regn (70 mm) och 2 tävlingar på söndagen spelades av alla. På söndag em spelades finalerna, men där deltog inte något av våra lag.

Länk till några bilder från tävlingen

 

Resa till Arboga och Hjälmare Kanal

SPF Seniorerna Baltzar Motala har varit på en resa till Arboga. Det blev en mycket trevlig resa. Vi startade på morgonen kl 08,00 från Resecenter och åkte mot Örebro. Intog en mysig fika vid rastplatsen Högsjö, sedan gick resan till Hjälmare kanal Gravudden där båten M/S Lagerbjelke väntade. Båtresan gick utmed kanalen och vi fick slussa ett antal gamla slussportar, och blev guidade av vår kunniga kapen, vi intog även en mycket god lunch på båten. Från Notholmen som var slutstationen av båtresan åkte vi med bussen till Arboga där vi fick en guidad tur av mycket bra och trevliga guider som hade klätt sig med kläder som skulle föreställa att det var Engelbrekt som gav den guidade turen ca 1 tim. Efter guidningen intog vi fika på Håges bröd som hade nyöppnat efter en renovering i gammal stil. Nu återstod bara hemresan och vi var åter i Motala ca 18,30 med glada och lite trötta resenärer som var mycket nöjda med dagen. 
Länk till bilder från resan

 

Aprilpromenad
Ett glatt SPF sällskap på 11 personer på blåsig och
tidvis solig vårpromenad i april längs Kanalen.

Promenaden i mars gick i Varamon och då var vi 13 deltagare.
Kerstin och Tarja

 

Promenad i februari
Vi var åtta friskusar som trotsade kyla och blåst på vår februarivandring på Råssnäs. Trevligt att träffas och få lite avbrott i dessa begränsade tider.  /  Kerstin och Tarja