Arkiv
2008
Arkiv
2009
Arkiv
2010
Arkiv
2011
Arkiv
2012
Arkiv
2013
Arkiv
2014
Arkiv
2015
Arkiv
2016
Arkiv
2017
Arkiv
2018
Arkiv
2019
Arkiv
2020
Arkiv
2021
Arkiv
2022

Ovan ses länkar till ett arkiv över de rapportsidor som skapats i
SPF (Seniorerna) Baltzars hemsida under åren.

Ofta blir bilderna förstorade om man klickar på dem

Oktobervandringen

En oktett Baltzarvandrare hade den goda smaken att använda några timmar till en promenad i höstsolen. Färden gick till Fallstugorna varifrån terrängen norr och väster därom utforskades. Vid OKM:s klubbstuga togs kaffet fram och livets glädjeämnen och förtretligheter ventilerades.
Fler bilder
Robert

 

DM i Hjärnkoll 2021-10-04

SPF Seniorerna Baltzar har i Motala arrangerat DM i Hjärnkoll som även var uttagning till motsvarande tävling på riksplanet. Sex tremanna lag deltog. Tävlingen genomfördes på det sätt som SPF centralt anvisat med enminutsfrågor och stipulerade ämnesområden. Två frågeomgångar genomfördes med vardera 16 frågor och mellanliggande kaffesamkväm. Vinnare blev ett lag från Vreta Kloster, endast en poäng mer än tvåan. Distriktet har tillskjutit medel för att underlätta deras deltagande i Stockholm. På bilden ses frågekonstruktörerna längst till vänster tillsammans med det vinnande laget.
Deltagarna verkade nöjda med hur tävlingen
genomfördes. Fler bilder här
Robert

Hjärnkoll 2021-09-27
Det var roligt att kunna välkomna till en ny säsong med Hjärnkollsfrågor efter det långa
pandemiuppehållet. Vi hade besök av fyra medlemmar i grannföreningen SPF Seniorerna Boren som ville veta hur denna aktivitet går till. Dessutom deltog fem av våra egna medlemmar för första gången.

Totalt tävlade sju lag och diskussionerna var stundtals ganska livliga då man sökte komma fram till ett bra svar. Under kaffepausen mellan frågeronderna kunde det märkas att glädjen över att få träffas igen var stor. Vinnande lag blev Lena, Arne och Margareta G som fick var sitt presentkort till ett månadsmöte.
Astrid

Promenad N Karshult den 14 sept 2021

Det var 15 SPF:are som promenerade på markerade stigar och ibland mera obanade stigar. Promenaden blev uppemot 5 km. Katarina och Bengt var vidtalade som extraledare och de kunde berätta om området. Kaffet intogs på en ordnad grillplats med vacker utsikt över Boren.
Se bilder från promenaden.

Robert

 

SPF golfarna har den 9.sept samlats för sin sista golfsammankomst för 2021.

Vi träffades enligt dagens föreskrifter kl 10:00, tog en kopp kaffe och hade allmänt kul. Sammankomsten uppskattades och vi var 14 medlemmar som träffades och trivdes.
Vi bestämde oss att att varje boll, antingen treboll eller fyrboll ska komma överens om vad de tycker är trevlig för dagens "Kamp" och första bollen gick ut kl 10:30.
Efter golfrundan så samlades samtliga golfare och åt lunch enligt dagens föreskrifter.
Wolfgang Gosch

 

Motala 26 augusti 2021 14:00
SPF Seniorerna Baltzar har haft årsmöte
. För att fira att man återigen kan ses valde föreningen att slå på stort med en Elvis-imitatör.

–Det var ett stort intresse för att komma igång igen och mötet var uppskattat. Det var också rätt målgrupp för Elvis-imitatören, säger  ordföranden Monica Torstensson. 

Drygt 90 personer hade samlats i Kulturakademins lokaler för årsmötet, där man valt att slå på stort med underhållning bland annat. Det hade funnits plats för ytterligare personer egentligen men föreningen följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fick säga nej till en del medlemmar.

– Folk var nog lite sugna att träffas igen efter den långa avskildheten för många av föreningens medlemmar. Det känns bra, säger ordföranden.
Fler bilder på denna länk

 

Förbundsmästerskapet i boule i Västervik

På lördagen den 28 och söndagen den 29 augusti spelades förbundsmästerskapet i boule. Tre lag från SPF Seniorerna Baltzar deltog i mixed-klassen. 4 tävlingar spelades på lördagen i hällande regn (70 mm) och 2 tävlingar på söndagen spelades av alla. På söndag em spelades finalerna, men där deltog inte något av våra lag.

Länk till några bilder från tävlingen

 

Resa till Arboga och Hjälmare Kanal

SPF Seniorerna Baltzar Motala har varit på en resa till Arboga. Det blev en mycket trevlig resa. Vi startade på morgonen kl 08,00 från Resecenter och åkte mot Örebro. Intog en mysig fika vid rastplatsen Högsjö, sedan gick resan till Hjälmare kanal Gravudden där båten M/S Lagerbjelke väntade. Båtresan gick utmed kanalen och vi fick slussa ett antal gamla slussportar, och blev guidade av vår kunniga kapen, vi intog även en mycket god lunch på båten. Från Notholmen som var slutstationen av båtresan åkte vi med bussen till Arboga där vi fick en guidad tur av mycket bra och trevliga guider som hade klätt sig med kläder som skulle föreställa att det var Engelbrekt som gav den guidade turen ca 1 tim. Efter guidningen intog vi fika på Håges bröd som hade nyöppnat efter en renovering i gammal stil. Nu återstod bara hemresan och vi var åter i Motala ca 18,30 med glada och lite trötta resenärer som var mycket nöjda med dagen. 
Länk till bilder från resan

 

Aprilpromenad
Ett glatt SPF sällskap på 11 personer på blåsig och
tidvis solig vårpromenad i april längs Kanalen.

Promenaden i mars gick i Varamon och då var vi 13 deltagare.
Kerstin och Tarja

 

Promenad i februari
Vi var åtta friskusar som trotsade kyla och blåst på vår februarivandring på Råssnäs. Trevligt att träffas och få lite avbrott i dessa begränsade tider.  /  Kerstin och Tarja