Arkiv
2008
Arkiv
2009
Arkiv
2010
Arkiv
2011
Arkiv
2012
Arkiv
2013
Arkiv
2014
Arkiv
2015
Arkiv
2016
Arkiv
2017
Arkiv
2018
Arkiv
2019
Arkiv
2020
Arkiv
2021
Arkiv
2022
Arkiv
2023

Ovan ses länkar till ett arkiv över de rapportsidor som skapats i
SPF (Seniorerna) Baltzars hemsida under åren.

Ofta blir bilderna förstorade om man klickar på dem2023-12

Studiebesök på Holms Attachments AB  i Holm

Ett trettiotal medlemmar har varit på studiebesök i Holms industri ett företag med anor från början av förra seklet. Ett företag som från början och i många år varit privatägt men rätt nyligen två gånger sålts till riskkapitalbolag.

Företaget blomstrar och arbetar för större marknadsandelar. Sopmaskiner och olika plogmodeller är företaget kärnprodukter. Det gavs information med kaffe och fralla i matsalen och sedan en guidad vandring genom fabriken.

Besöket var mycket intressant och uppskattat och besökarna hade möjlighet att känna sig lite stolta över att det fortfarande finns industriverksamhet i gamla Motala.

Robert

Resa till Hjalmar i Brevens bruk

På i långa stycken tämligen slingriga väger for 36 medlemmar till Brevens Bruk för att uppleva Hjalmar och hans revy. Alla tyckte den var mycket underhållande med en proffsig ensemble.
 

Efter föreställning avåts en välsmakande trerättersmiddag,

Robert

Promenad 2024-02-20
Februaripromenaden gick i Smedsby och Varamon.
Trots det lite råkalla vädret fick vi en härlig promenad
och som vanligt en trevlig samvaro.

Tarja

 

Årsmöte för SPF Seniorerna Baltzar 2024-02-15
SPF Seniorerna Baltzar har haft årsmöte i Föreningarnas hus i Motala. Ordförande Britt-Marie Sahlén hälsade gamla och speciellt nya medlemmar välkomna. Trots slirigt och tråkigt väder var det var totalt ca 150 medlemmar som kommit till dagens månadsmöte, vilket var rekord. 

Årsmötet började med sedvanlig parentation med en tyst minut för de av våra medlemmar som lämnat oss under förra året. Mötesförhandlingarna genomfördes därefter med Lindy Yngvesson som ordförande och Caj Claeson som sekreterare.
Styrelsen består nu av Britt-Marie Sahlén, Sven-Olof Abrahamsson, Benny Wessman, Ulla Claeson, Lena
Johansson, Lennart Nyman (bild) och Caj Claeson.

Efter årsmötet avtackades ett antal medlemmar som varit funktionärer, under några eller ibland många år. (Se nedan)

Dagen till ära hade den sedvanliga smörgåsen bytts ut till en semla, som föreningen bjöd på, vilket uppskattades av många.   

Efter kaffedrickande började så bandet Kollektiv 66 underhålla med idel välbekanta låtar, bara bra musik som alla kände igen. Dragningen av dagens lotterier genomfördes i vanlig ordning av föreningens kassör Sven-Olof Abrahamsson och därefter avslutades dagens månadsmöte.
 
Caj Claeson sekreterare

Avtackade funktionärer

 Från vänster Astrid Ekinge och Christina Meijer som under 10 år lett frågesporten "Hjärnkoll" med 6 träffar om året. Wolfgang Gosch golfansvarig, Ann-Katrin Nilsson värdinna, Katarina Jakobsson avgår ur styrelsen.
Saknas i raden av honorerade är bouleansvarig som tillsammans med hustrun i 10 år lett bouleträningen varje onsdag kl 9.30 året om och som under 2023 lämnat över ansvaret till Peder och Lena Johansson.

Webbmaster

 

Studiebesök Väderstad AB

Fredag den 2:a februari träffades vi för besöka Väderstad AB. Antalet besökare var begränsat till 40 personer och vi blev snabbt fulltecknade. Vi möttes upp av två trevliga damer som hjälpte oss på plats och dessutom serverade oss kaffe med bulle.

Därefter fick vi en genomgång av företagets historia och produktportfölj.

Efter avslutad genomgång erbjöds vi en kortare tågresa genom produktionen där vi på ett bra sätt fick se ett antal olika arbetstempo och hur man byggde upp sina produkter.

 

Dagen avslutades med gemensam lunch på restaurang i Väderstad där vi serverades en gedigen måltid.

Michael

Månadsmöte 2024-01-18

SPF Seniorerna Baltzar har haft årets första månadsmöte. Det var många medlemmar som trotsade det snålkalla vintervädret, kylan och oplogade trottoarer och tog sig till Föreningarnas Hus i Motala. Ordförande Britt-Marie Sahlén hälsade gamla och framförallt nya medlemmar välkomna och informerade om en del kommande aktiviteter.

Kvällens föreläsare var Bo Löfstedt och P G Igelström från Intresseföreningen Motala Verkstad som höll ett intressant föredrag om bakgrunden en till framförallt och framväxten av Motala Verkstad. En resa som tog oss ända från Sveriges tid som stormakt och fram till dags dato. Intressant föredrag där det var knäpp tyst i salongen. Uppenbarligen ett ämne som intresserade många av våra medlemmar, historia kan bli riktigt bra när det finns en lokal anknytning.

Eftermiddagen avslutades med en ost/skinkmacka
och kaffe innan den obligatoriska lottdragningen.  

Caj Claeson
Sekreterare SPF Seniorena Baltzar